Bladerdeeghapjes met spinazie en walnoot

Bladerdeeghapjes met spinazie en walnoot

Deze heerlijke vegetarische bladerdeeghapjes met spinazie en walnoot staan goed op je borreltafel vind je niet? 

Als amuse

Deze bladerdeeghapjes met spinazie en kaas zijn ook lekker als hapje voordat je gaat beginnen aan een uitgebreid diner. Een amuse klinkt als een heel ingewikkeld hapje maar kan ook heel simpel zijn. Het is een klein hapje wat je eetlust opwekt en dat doen deze heerlijke bladerdeeghapjes wel hoor! 🙂

Hapje met kaas

Als ik vegetarische hapjes maak zoals deze, dan zit er vaak kaas in. Zo ook bij deze bladerdeeghapjes met spinazie en walnoot. Ik heb voor de kuipjes een pittige smeerkaas gebruikt (lekker budgetvriendelijk). Als je geen bakvorm hebt waar je de kuipjes in kunt maken dan kun je er kleine flapjes van maken (zie foto in de bereidingswijze). In dat geval is het verstandig een harde kaassoort te gebruiken want anders loopt alles er tussen de naden door weer uit in de oven als je ze af bakt. De bladerdeegflapjes zijn groter, je kunt er dan 2 per bladerdeegplakje mee maken. Je hebt dan minder hapjes en je moet in dat geval ook een ei gebruiken om over op de flapjes te smeren en daar doe je dan de zaadjes bovenop. 

Bladerdeeghapjes met spinazie en walnoot

Bladerdeeghapjes met spinazie en walnoot

Geniet van deze makkelijk te maken hapjes bij de borrel of als amuse.
Nog geen beoordeling
Bereiding 20 minuten
Oventijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang amuse, Appetizer, Borrelhapje
Keuken Frans
Porties 12 stuks

keukenapparatuur

  • 1 brownie bakvorm (of je maakt ze als flapjes)

Ingrediënten
  

  • 3 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 150 gram spinazie (diepvries)
  • 1 kuipje smeerkaas (of harde kaas als je geen brownie-vorm hebt)
  • 30 gram walnoten
  • 1 el. tijm
  • 1 el. chiazaad en/of sesamzaad

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte)
  • Haal de blaadjes bladerdeeg uit de diepvries en leg uit op je keukenblad zodat ze langzaam kunnen ontdooien.
  • Doe de spinazie in een pan en laat op laag vuur langzaam ontdooien. Doe de tijm en wat peper naar smaak erbij.
  • Als je een brownie-vorm hebt dan snij je de bladerdeegplakjes in vieren. Heb je die geen dan moet je meer bladerdeegplakjes gebruik en snij je ze doormidden. In het geval dat je er flapjes van maakt heb je hardere kaas nodig (anders loopt het er aan de zijkant uit bij het bakken).
  • Smeer de brownie-vorm in met wat boter of olie en druk elk stukje bladerdeeg in een gat wat aan.
  • Vul ze nu met een deel spinazie, smeerkaas, een walnoot en zaadjes. Zet voor zo'n 10 (tot 15) minuten in de oven. Geniet ervan!
Trefwoord bladerdeeg, Chiazaad, Kaas, Spinazie

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven