Butterchicken uit de slowcooker

Butterchicken uit de slowcooker twee schaaltjes met bestek

Ik heb deze klassieker heel kruidig en totaal niet pittig gemaakt. Zo vind ik hem het lekkerst (zoals de meeste die me al langer volgen op social media, of hier, wel weten is dat ik niet van al te pittig eten hou) maar mocht je wat meer pit willen dan kun je gewoon wat chilipoeder toevoegen. Deze heerlijkheid is lekker met zelfgemaakte naanbroodjes of geurige rijst. 🥰 Echt een bord vol comfortfood!

Butterchicken uit de slowcooker 2

Butterchicken uit de slowcooker

Dit gerecht is erg smaakvol, eet er een salade naast om meer groenten binnen te krijgen (dit is maar goed voor 100 gram per persoon), dat is ook nog eens erg lekker bij dit kruidige gerecht!
Nog geen beoordeling
Bereiding 25 min
Slowcooker 6 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch, Indiaas
Porties 4 personen
calorieën 400 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1,5 theelepel kurkuma
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1 stuk laurierblad
  • 2 stuks kruidnagels (in een thee-ei)
  • 1 stuk kaneelstokje (of wat gemalen kaneel)
  • 4 tenen knoflook
  • 2 stuks rode uien
  • 2 stuks pruimtomaten
  • 400 ml tomatenpassata
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 600 gram kippendijfilets
  • 100 ml sojayoghurt
  • 200 ml kokosmelk
  • 15 gram verse platte peterselie of koriander
  • 1 snufje chilipoeder naar smaak (optioneel)

Instructies
 

  • Snij de kip in gelijke stukjes.
  • Bak in een laagje boter de kippendijen rondom bruin. Doe dit evt. in delen zodat ze allemaal mooi bruin zijn. Ze hoeven niet gaar te zijn van binnen.
  • Haal ze dan uit de pan en bak in dezelfde pan de gesnipperde ui, geperste (of kleingesneden) knoflooktenen aan.
  • Doe alle kruiden (zaadjes moet je eerst met een vijzel klein maken), tomatenpassata, kleingesneden tomaten, tomatenpuree, het kaneelstokje, de kruidnagels en het laurierblad in de slowcooker.
  • Roer goed door. Wat peper en evt. zout voeg je naar smaak aan het eind toe.
  • Als de ui is aangebakken mag dat er ook bij (incl. het vet en aangebakken stukjes kip) samen met de kokosmelk. En uiteindelijk natuurlijk de kipstukjes zelf.
  • Laat 6 uur op de lage stand pruttelen (of langer als je de tijd hebt om te wachten).
  • Haal de laurierblad, thee-ei met kruidnagels en het kaneelstokje uit de stoofpot en voeg de yoghurt toe en roer om.
  • Goed proeven! Wil je meer pit, kruiden of zout, voeg het nog toe. 
  • Serveer met naanbrood of rijst, wat frisse komkommer en tomaat en de verse koriander (of peterselie).
Trefwoord Butterchicken, Slowcooker
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me weten wat je ervan vond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top