Ik heb voor de lunch een heerlijke cottage cheese wrap met makreel en avocado gemaakt. Sinds zo’n anderhalf jaar eet ik volgens de Chinese voedingsleer en eet ik minder brood en meer groenten. Ook probeer ik zoveel mogelijk maaltijden volledig of gedeeltelijk te bereiden, wat beter is voor de spijsvertering (en daardoor worden meer voedingsstoffen opgenomen).
Tiktok hype
Deze cottage cheese wrap met makreel is gebaseerd op een tiktok hype. Ik doe eigenlijk nooit mee met de hypes omdat ze vaak ongezond zijn en ik liever gezondere recepten maak. Maar deze keer is het een gezond alternatief en het leek me ook nog eens superlekker! Ook ik heb daarom mijn variant op mijn tiktok-kanaal gezet.
Zo ontpit je een avocado
Ik heb in dit lunchrecept zoveel mogelijk groenten proberen te verwerken. Omdat het nu lekker warm weer is kan ik er, volgens de Chinese leer, ook wat rauwe groenten bij doen (ik merk dan wel altijd sneller honger/lekkere trek dus de volgende keer ga ik zelf voor andere groenten met bereiding). Ik heb in deze cottage cheese wrap met makreel gekozen voor avocado, rucola en tomaat.
Wil je een avocado ontpitten zonder jezelf te snijden? Snij de avocado dan doormidden en knijp vervolgens zachtjes in de onderkant totdat de pit eruit valt.
Wil je ook een gezonder eetpatroon volgens Chinese en westerse voedingsleer?
Lijkt het jou ook heerlijk om dit soort gerechten te eten, daarmee je spijsvertering te verbeteren en je stukken fitter te voelen? Kijk dan eens naar deze informatiepagina over de cursus ‘gezond eten, voor de echte lekkerbek’. Of ga naar de betreffende producten:
Cottage cheese wrap met makreel
keukenapparatuur
- 1 blender of kleine keukenmachine
Ingrediënten
- 200 gram cottage cheese (= hüttenkäse)
- 2 stuks eieren
- 2 tenen knoflook
- 2 tl. tijm
- 40 gram rucola
- 1 stuk tomaat (een grote of 2 kleine)
- 1 stuk avocado
- 100 gram gerookte makreel
- 1 eetlepel verse bieslook (optioneel)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de tijm, geperste knoflook, cottage cheese, de eieren en wat peper kort in een blender. Als het goed gemengd is dan is het al klaar, zo'n 15 seconden.
- Giet het op een bakblik met ovenpapier. Je kunt het evt. nog wat uitstrijken met de achterkant van een lepel, zodat de wrap wat groter wordt en overal even dik.
- Zet voor 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Snij de tomaat en avocado in stukjes. Een avocado kun je heel makkelijk ontpitten door hem eerst doormidden te snijden en daarna zachtjes in de onderkant te knijpen totdat de pit eruit valt.
- Als de wrap klaar is snij je het doormidden en beleg je elke wrap met de rucola, avocado, tomaat, gerookte makreel en evt. wat verse bieslook.