Dit is mijn eerste éénpanspasta die ik gemaakt heb 😃. Maar dat gaat zeker niet de laatste keer zijn. Wat ontzettend makkelijk is dat zeg! Ik ben sowieso dol op de Italiaanse keuken dus dat is sowieso al áltijd goed! 🥰 Deze pasta heb ik vegetarisch gemaakt en eigenlijk heb ik alweer teveel ingrediënten gebruikt als je kijkt naar de Italiaanse maatstaven. Ik blijf toch een Hollander die teveel ingrediënten gooit in een Italiaans recept 😁. Maar dat is toch ook het leuke ervan, dat je je eigen draai geeft en verwerkt wat je lekker vindt. Er zit deze keer geen volledige ADH aan groenten in (250 gram per persoon zou dat moeten zijn), maar eet tussen de middag wat lekkere snackgroentes en je bent er alweer! Geniet van dit heerlijke zomerse gerecht!

Eénpans-pasta met courgette, citroen en pecorino kaas
Ingrediënten
- 150 gram volkoren macaroni
- 1 stuk courgette
- 20 gram basilicum
- 1 teen knoflook
- 10 stuks zwarte olijven
- 1 stuk rode ui
- ¼ stuk citroen
- 3 eetlepels pecorino kaas (geraspt)
Instructies
- Pers de knoflook of snij in stukjes.
- Doe wat olijfolie, de knoflook en een takbasilicum in een koekenpan.
- Snipper de ui en voeg toe.
- Was en snij de courgette in blokjes en voeg toe aan de pan.
- Roer om en bak op hoog vuur voor zo’n 2 minuutjes.
- Weeg de pasta af en voeg toe. Vul de pan met water zodat de pasta nét onder staat.
- Voeg wat peper en een beetje zout toe.
- Breng aan de kook en laat zo’n 8 minuten zachtjes pruttelen, roer regelmatig om.
- Rasp de pecorino en de citroenschil. (Alleen het gele deel raspen van de citroenschil, niet het witte deel. Dan heb je citroenzest.)
- Haal dan van het vuur en haal eventueel overtollig water weg (een klein laagje mag blijven liggen).
- Voeg de citroenzest, pecorino, olijven en basilicum toe en roer om.
- Laat even staan zodat de saus kan indikken.
