Zo ziet de borreltafel er wel heel erg smakelijk uit vind je niet? Links op de foto staat het recept met maishappen omwikkeld in spek en midden in beeld dit heerlijke gevulde stokbrood met kaas en ui.
Beide recepten
Als je de maishappen en dit gevuld stokbrood met kaas en ui op één borreltafel zet dan kun je de kruidenboter, die ik bij beide recepten heb gebruikt, mooi op maken. Ik heb de kruidenboter zelf gemaakt door heerlijke kruiden te mengen met zachte margarine. Daardoor smeert het meteen goed en ik vind het lekkerder. Maar je kunt uiteraard ook een kuipje kopen.
Borrelen met groenten
Veel mensen zullen best wat groenten toevoegen aan de borrelplank, maar meestal zie ik dan rauwkost. Ik eet al 2 jaar (bijna) geen rauwkost meer omdat ik volgens de Chinese voedingsleer eet, vandaar dat ik het extra leuk vind om groenten toe te voegen aan mijn borrelavondjes. Aan dit gevulde stokbrood heb ik uien toegevoegd. Uien verlagen de bloeddruk en het cholesterol en vermindert slijm en ontsteking van de neus en keel. Hierdoor is het in de herfst en de winter een heel goed ingrediënt om in je recepten te gebruiken.
Zo krijgen je borrelhapjes toch nog een helende werking mee :D.
Gevuld stokbrood met kaas en ui
Ingrediënten
- 1 stuk afbakbrood (naar keuze)
- 2 stuks uien (of 1 grote)
- 1 teen knoflook
- 2 tl. tijm
- 25 gram kruidenboter (evt. zelf maken)
- 50 gram geraspte oude kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor volgens verpakking van het brood.
- Snij de uien in ringen en bak even zachtjes aan in wat olie of boter met de geperste (of kleingesneden) knoflook en de tijm. Als de uienringen bijna klaar zijn doe je de kruidenboter erbij in de pan.
- Snij het stokbrood in plakjes in (niet te ver doorsnijden, zodat het nog aan elkaar blijft zitten). Doe in de inkepingen steeds wat ui en kaas tussen. Beetje lastig door het gekozen brood of omdat het wel erg strak op elkaar zit? Dan gooi je gewoon alles bovenop het brood.
- Bak het brood af volgens verpakking. Smullen maar!