Gezonde pasta met zalm

Gezonde pasta met zalm

Je kent die snelle maaltijden ‘roerbak sensatie’ vast wel? Deze gezonde pasta met zalm is mijn versie op mijn lievelings kant-en-klaar-maaltijd uit de diepvries. Heel soms kocht ik zo’n maaltijd nog omdat ik dan het idee had ‘het is beter dan friet of pizza’. Maar die frietjes of pizza kwam die week ook nog een keertje op tafel. En bovendien heb ik nog honge als ik zo’n maaltijd heb gegeten. 

Gezondere maaltijd door een paar eetwissels

Deze gezonde pasta met zalm verzadigt goed omdat ik hem vezelrijk heb gemaakt. Het ‘origineel’ bevat 4,9 gram vezels per portie en deze gezonde pasta 18,8 per persoon. Ik heb gekozen voor een snelle, verse volkoren tagliatelle want ik wil wel dat de maaltijd bijna net zo snel klaar is als de diepvriesmaaltijd. Extra vezels en vitamines door veel groenten toe te voegen. Ik heb cottage cheese (hetzelfde als hüttenkäse) gebruikt in plaats van roomsaus. 

Vanuit de Chinese voedingsleer:

Als ik naar deze maaltijd kijk vanuit de Chinese voedingsleer dan zou dit eerder een gerecht voor de lunch zijn omdat ik er vis aan toe heb gevoegd. Omdat mijn man graag af en toe wat vlees of vis mee eet in de avond, maak ik het toch voor als avondmaaltijd. Er zitten flink wat elementen in deze maaltijd. Ik heb wat citroensap toegevoegd voor de smaak en ter extra ondersteuning van de lever. 

Gezonde pasta met zalm

Gezonde pasta met zalm

Dit pastagerecht is supersnel klaar, zit boordevol vezels en bevat 225 gram groenten per persoon!
Nog geen beoordeling
Bereiding 15 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Italiaans
Porties 2
Calories 750 kcal

Ingredients
  

  • 250 gram broccoli
  • 150 gram spinazie (evt. diepvries)
  • 1 stuk sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl. oregano
  • 200 gram cottage cheese
  • 250 gram verse volkoren tagliatelle
  • 150 gram wilde zalm (evt. diepvries)
  • 2 tl. citroensap

Instructions
 

  • Als je diepvrieszalm gebruikt dan is het slim om deze de avond ervoor (of 's ochtends) alvast in de koelkast te leggen om langzaam te laten ontdooien.
  • Snipper de sjalot en bak kort met een beetje olie in een grote pan.
  • Was de broccoli en snij in kleine roosjes. Doe samen met de kleingesneden of geperste knoflook in de pan bij de sjalot. Voeg een scheutje water toe zodat het makkelijker gaar wordt.
  • Kook ondertussen de pasta volgens verpakking gaar.
  • Snij de zalm in stukjes en bak mee in de pan samen met de spinazie.
  • Als de pasta klaar is dan kun je het bij de pan erbij doen, de cottage cheese er doorheen roeren met de oregano, citroensap en peper naar smaak.
Calories: 750kcal | Protein: 52.5g | Fat: 16g | Saturated Fat: 6g | Fiber: 18.8g | Vitamin A: 342IU | Vitamin C: 72mg
Trefwoord Broccoli, Citroen, Huttenkase, Pasta, Volkoren, Zalm

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven