Deze heerlijke happen van mais en spek zijn werkelijk fantastisch!! Ik heb ze voor een vrijdagmiddagborrel gemaakt en zo van genoten! Dat zoete van de verse mais samen met de kruidenboter en gegrilde spek is een perfecte combinatie.
De geur alleen al
Ik had een biologische maiskolf recht van het boerenland en het leek me zo leuk om daar borrelhapjes mee te maken. Nou zijn het flinke borrelhappen geworden dus servetten zijn wel gewenst :), maar de geur van mais en daarna van gegrilde spek doordrong binnen notime heel de kamer. Je ziet dat Siena, onze golden retriever, er moeite mee had om er vanaf te blijven, haha.
Geen bbq-weer meer?
Maiskolven zijn ook in de herfst nog volop verkrijgbaar, maar dan is het vaak geen bbq-weer meer. Je kunt deze happen van mais en spek ook heel prima eerst koken en daarna grillen in de grillpan. Het recept is daarop aangepast.
Happen van mais met spek
keukenapparatuur
- 1 grillpan
Ingrediënten
- 1 stuk maiskolf
- 8 plakjes ontbijtspek
- 25 gram kruidenboter
Instructies
- Haal de bladeren van de maiskolf af. Kook dan de maiskolf in zijn geheel in zo’n 10 minuten gaar.
- Snij hem dan in 8 stukken, smeer in met de kruidenboter (zelf maken is nóg lekkerder) en wikkel er een spekje omheen.
- Bak een paar minuten in een hete grillpan en draai om zodat alle kanten gegrilld worden.
- Even een tikkie af laten koelen en dan lekker genieten.