Italiaanse bol met gehakt-, tomaat- en champignonvulling

Broodje gehakt Italiaanse bol

Uiteraard is dit ook als avondeten superlekker met bijv. een vers soepje erbij, maar ik heb dit lekker als lunch gegeten. In de winter vind ik een warme lunch éxtra lekker! 🥰 Ik zit al weken aan de eieren, worstenbroodjes, soep en gegrilde boterhammen met kaas 😅. Maar dit kan altijd. Snel klaar en super smaakvol. Ik kreeg van een volger te horen dat dit erg leek op een sloppy Joe. Ik kende dat helemaal niet maar blijkbaar wordt dat in Amerika gegeten en lijkt dat erg op dit broodje omdat het ook met gehakt en tomatensaus gemaakt wordt. Eet jij ook weleens een warme lunch?

Broodje gehakt Italiaanse bol

Italiaanse bol met gehakt-, tomaat- en champignonvulling.

Deze smaakvolle lunch is goed voor 75 gram groenten per broodje.
Nog geen beoordeling
Bereiding 15 min
Gang lunch
Keuken Italiaans
Porties 2
calorieën 350 kcal

Ingrediënten
  

  • 2 stuks Italiaanse bollen
  • 150 gram rundergehakt
  • 150 ml gepureerde tomaten (passata)
  • 2 stuks bosuitjes
  • 100 gram champignons
  • 3 theelepels oregano
  • 1 theelepel tijm
  • 1 teen geperste knoflook
  • 1 eetlepel geraspte Grana Padano of Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Maak de bosuitjes schoon en snij in ringetjes. Het witte gedeelte ga je mee bakken, de rest gaat er later rauw op.
  • Maak ook de champignons schoon en snij in plakjes.
  • Doe wat vloeibaar bakboter in een klein steelpannetje en bak de bosui (het witte stuk) en champignons gaar.
  • Doe dan de geperste knoflook, het gehakt en zwarte peper erbij (evt. kun je er ook zout bij doen).
  • Bak net gaar en voeg dan de tomatensaus en de gedroogde kruiden toe, laat even zachtjes pruttelen.
  • Ik vind het lekker om het een kwartiertje zachtjes te laten inkoken maar dat hoeft niet hoor.
  • Snij de broodjes door en haal een klein beetje brood eruit (je hond of de vogeltjes zijn hier heel blij mee! 😁).
  • Vul de broodjes met het gehaktmengsel, voeg wat geraspte kaas toe en de stukjes groene bosui.
Trefwoord broodje, champignons, gehakt, tomaten
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me weten wat je ervan vond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top