Ik heb een luchtige glutenvrije kwarkcake met amandelen en fruit gemaakt. Omdat ik wat ‘gelukkigen’ in de familie heb met coeliakie probeer ik extra glutenvrije recepten op deze site te zetten. Bij deze een overheerlijke cake zonder gluten.
Glutenvrij in de Chinese voedingsleer
Omdat vanuit de Chinese voedingsleer gekeken wordt naar hoe je lichaam het makkelijkst voedsel kan verteren. Omdat gluten vaak wat lastiger te verteren zijn is het niet alleen voor mensen met coeliakie goed, maar is een glutenvrije cake voor iedereen makkelijker te verteren. Bovendien zit er fruit in wat wordt verwarmd, ook dat bevordert een betere opname in je lichaam. Het fruit kan makkelijker verteerd worden als het verwarmd/bereid is t.o.v. rauw fruit.
Geniet van deze luchtige glutenvrije kwarkcake met amandelen en fruit! Wil je meer leren over de Chinese voedingsleer? Start één van de twee cursussen en eet jezelf gezond.

Kwarkcake met amandelen en fruit
keukenapparatuur
- 1 platte ovenschaal
Ingrediënten
- 200 gram amandelmeel
- 500 ml. sojakwark
- 3 stuks eieren
- 15 gram bakpoeder
- 45 gram amandelstiften
- 150 gram blauwe bessen
- 2 el. poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de amandelmeel met de bakpoeder, de helft van de amandelstiften en poedersuiker.
- Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en roer steeds om zodat het goed opgenomen is. Voeg dan de kwark toe, beetje bij beetje en roer steeds om. Op het laatst mag je de blauwe bessen (of ander fruit) er doorheen verdelen.
- Vet de ovenschaal goed in en stort het mengsel er in, verdeel goed zodat het overal even dik is. Strooi de overige amandelstiften over de cake en zet 30 minuten in de oven.
- Check met een prikker of de cake gaar is. Zeker als je bijvoorbeeld een gewoon cakeblik hebt gebruikt kan het zijn dat de cake dikker is en daarom langer in de oven moet (op lagere temperatuur).