Deze heerlijke (en makkelijk te maken) notenrepen met pumpkin spice mocht ik met de producten van de Noototheek maken. 🙂 De noten en zaden van de Noototheek zijn zo lekker! Toen ik de zakken open maakte om dit recept te maken kwam er zo’n fijne geur uit! Alsof ik langs een kraampje liep op de markt met versgebrande noten. Ik heb ze dus eerst heel goed geproefd, haha. In mijn blogartikel ‘Hoe gezond zijn noten en zaden nou echt?’ lees je of dit verstandig was of niet.
Zelf pumpkin spice maken
Ik heb in dit recept de pumpkin spice zelf gemaakt. Ik had geen piment in huis dus ik heb daarvoor in de plaats wat zwarte peperkorrels gebruikt en dat was ook echt hartstikke lekker. Dat geeft deze notenrepen een heerlijke winterse smaak.
Verwarmende eigenschappen
Deze notenrepen met pumpkin spice bevatten lekker veel verwarmende kruiden, perfect voor de koudere maanden. De dadelstroop geeft het geheel een nog zoetere smaak (noten en zaden zijn al zoet van zichzelf) en zijn een goede energiebron. De noten, zaden en dadels horen bij het aarde-element dus erg goed als gezond tussendoortje voor meer energie!
Bakvorm voor repen
Zelf heb ik voor deze notenrepen met pumpkin spice een siliconen bakvorm gebruikt, maar je kunt ook een kleine, rechthoekige bakvorm gebruiken. Het is dan ietsje lastiger om ze heel eruit te krijgen misschien, maar de noten en zaden die er dan vanaf vallen kun je dan als voordeel lekker in je mond stoppen. 🙂
Zorg er vooral voor dat je de repen niet voor het grijpen legt, want als je huisgenoten de geur van deze notenrepen ruiken zijn ze meteen verkocht. 😉
Notenrepen met pumpkin spice
keukenapparatuur
- 1 siliconen bakvorm voor repen (je kunt ook een rechthoekige bakvorm gebruiken)
Ingrediënten
- 3 el. sesamzaad *Noototheek
- 3 el. zonnebloempitten *Noototheek
- 3 el. pompoenpitten *Noototheek
- 4 el. pecannoten *Noototheek
- 3 el. amandelen *Noototheek
- 4 el. macadamianoten *Noototheek
- 3 el. dadelstroop bio *Noototheek
- 2 tl. pumkin spice
Pumkin spice:
- 1 el. Ceylon kaneel
- 1 tl. gemberpoeder
- 1 tl. nootmuskaat
- 0,5 tl. gemalen kruidnagel
- 0,5 tl. gemalen piment (of zwarte peperkorrels)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden (boven- en onderwarmte).
- Meng de kruiden en gebruik zo’n 2 tl. voor dit recept. Doe de theelepels kruiden in een mengkom.
- De zaden kun je in de mengkom erbij doen. De noten mag je eerst wat kleiner hakken met een scherp mes, daarna mogen ze ook in de kom erbij.
- Schep de kruiden goed door de noten en zaden heen. Voeg daarna de eetlepels dadelstroop toe en roer dan weer goed zodat de stroop goed verdeeld wordt.
- Verdeel over de bakvorm en druk nog even aan.
- Bak in de voorverwarmde oven voor zo’n 25 minuten.
- Laat helemaal afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt. Heb je geen vorm? Doe alles dan in een kleine platte bakvorm (eerst invetten) en druk het geheel heel goed aan. Probeer ze, na het volledig afkoelen, in repen te snijden of te breken. Alle stukjes die afbreken zijn voor de kok 😉