Oosterse Tonijnburger op een sushibroodje

2 Oosterse Tonijnburgers op een sushibroodje

Ik zag tonijnburgers een hele tijd geleden voorbij komen op instagram en dat leek me zo lekker! En ook eigenlijk niet zo moeilijk zelf te maken toch? Gewoon wat van de lekkerste Oosterse smaakmakers mengen en de smaak is alweer top😃.
Zo’n tonijnburger is ook wel lekker op een gebakken sushibroodje dacht ik? 🤔 Nou, dat was idd erg lekker maar moeilijk bakken, want de sushirijst valt echt snel uit elkaar. Hopelijk lukt het jou beter! En anders hou je het gewoon bij gekookte sushirijst die je in de juiste vorm drukt. Is minder vet ook nog! 👍🏼

Tonijn burger 2

Oosterse Tonijnburger op een sushibroodje

Een heerlijke unieke variant op een hamburger op een broodje!
Nog geen beoordeling
Bereiding 40 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 2 porties

Ingrediënten
  

Ingrediënten 2 sushibroodjes:

  • 125 gram sushirijst
  • 1 eetlepel rijstazijn (+ 1/2 tl. suiker + snufje zout)
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • ½ theelepel zwarte sesam (eventueel)

Ingrediënten 2 tonijnburgers:

  • 1 blikje tonijn
  • 1 stuk ei
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 stuk bosui
  • 4 takjes koriander
  • 2 theelepels geroosterde sesamzaadjes
  • 2 theelepels ketjap
  • 2 eetlepels panko

Garnering:

  • 1 eetlepel zeekraal
  • 1 eetlepel koriander
  • 1 stuk bosui

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens verpakking.
  • Doe alle ingrediënten voor de tonijnburgers, behalve de panko, in een keukenmachientje en mix even.
  • Roer dan de panko er ook doorheen.
  • Zet in de diepvries terwijl je de rest bereidt.
  • Maak de rest van de koriander en bosuitjes schoon en snij klein.
  • Maak de rijstazijn met het suiker en zout warm zodat de suiker oplost.
  • Giet het dan door de sushirijst en voeg ook evt. de zwarte sesamzaadjes toe.
  • Pak een rond bakje, leg daar wat huishoudfolie in en schep de helft van de rijst er in. Druk even aan en doe dit ook voor de andere helft.
  • Maak wat zonnebloemolie warm in een pan en bak de sushibroodjes bruin aan beide kanten (of leg de ongebakken sushibroodjes op een bord).
  • Lepel de sesamolie en sojasaus over de sushibroodjes.
  • Haal de tonijn uit de diepvries en doe hiermee hetzelfde (met folie de vorm maken, dan aan beide kanten bruin bakken). 
  • Op de sushibroodjes leg je de zeekraal, dan de burger en dan nog wat bosui en koriander.
  • Lekker met een chilisaus, wasabimayo of iets dergelijks. Ik heb wat Griekse yoghurt gemengd met chilisaus.
Trefwoord Burger, sushi, Tonijn
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me weten wat je ervan vond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top