Rabarber- en aardbeiencake met kaneel en poedersuiker

Rabarber- en aardbeiencake met kaneel en poedersuiker

Vroeger heb ik wel vaker rabarber op, vooral een soort van rabarberjam met vanillevla. Echt wel lekker! Maar ook erg zuur dus moet je het wel combineren met zoetigheid wat mij betreft. Dus bijvoorbeeld vanillevla of in dit geval lekker zoete aardbeien is dan een heel goede combi🍓. Of gewoon suiker natuurlijk 😉. Weer eens een makkelijk bakseltje is dit. Ik ben geen goede bakker dus als ik het kan dan jij ook! Geniet er weer van!

Rabarber aarbeien cake foto 2

Rabarber- en aardbeiencake met kaneel en poedersuiker

Een verrassend lekkere cake met rabarber en aardbeien.
Nog geen beoordeling
Bereiding 20 min
Oventijd 30 min
Totale tijd 50 min
Gang Dessert
Keuken Werelds
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram roomboter
  • 200 gram fijne suiker
  • 4 stuks eieren (scharrel of vrije uitloop)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel kaneel
  • 200 gram rabarber (5 steeltjes)
  • 150 gram aardbeien
  • 1 eetlepel poedersuiker

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden (boven- en onderwarmte).
  • Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en meng dan met de suiker en de kaneel. Even goed mengen met een mixer tot een gladde substantie. 
  • Voeg dan de eieren stuk voor stuk toe en mix tussendoor weer steeds glad. Spatel de gezeefde bloem en het bakpoeder door het beslag.
  • Vet een cakeblik in.
  • Was en snij de rabarber in stukjes van zo’n 2 cm. Doe hetzelfde met de aardbeien.
  • De stukken aardbei en rabarber leg je onderin het ingevette blik. Stort het cakebeslag er over uit en verdeel goed met een spatel.
  • Bak voor zo’n 30 minuten af.
  • Om zeker te zijn dat het deeg gaar is kun je er met een prikker in prikken, komt deze er droog uit dan is het gaar. 
  • Lekker met een beetje poedersuiker er overheen!
Trefwoord Aardbei, Cake, Kaneel, Rabarber
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me weten wat je ervan vond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top