Geitenkaas uit de oven met tijm en appel
Geitenkaas uit de oven met tijm en appel. Een hartig borrelhapje gaat er bij mij wel in! Ik hou er wel van om in het weekend iets speciaals op tafel te zetten. Ik ga dan niet frituren maar zet veel …
Hier vind je alle recepten op volgorde van datum. Wil je zeker niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief! Op deze pagina kun je jouw mailadres invullen en dan ontvang je elke week de nieuwste recepten (uiteraard gratis) in je inbox. Ik kan me voorstellen dat deze lijst nogal onoverzichtelijk voor je is om te zoeken. Je kunt in het menu één van de categorieën aanklikken of anders kun je op homepagina ook in het zoekveld één of meerdere ingrediënten, soort keuken of titel van een recept intypen. Zeker als je nog wat verse groenten wilt opmaken in een maaltijd is het zoeken op ingrediënt handig. Of als je gewoon heel veel zin hebt in een bepaald gerecht :). Geniet van het maken en vooral opeten!
Geitenkaas uit de oven met tijm en appel. Een hartig borrelhapje gaat er bij mij wel in! Ik hou er wel van om in het weekend iets speciaals op tafel te zetten. Ik ga dan niet frituren maar zet veel …
Romige pasta met venkel en knoflookgamba’s. Dit is de eerste keer dat ik zelf een gerecht maak met venkel. Ik heb het weleens eerder gegeten maar dan vond ik de anijssmaak vaak te sterk (ben ik niet zo van), maar …
Frambozendessert met munt en kokos. Wij eten niet vaak een toetje, of wat chiquer “dessert”, thuis. Dit toetje is echt meer een toetje dan een dessert hoor, het ziet er misschien wel net uit doordat ik het in glaasjes heb …
Deze goulash met noodles heb ik zo gemaakt omdat we dat zo ook in Hongarije hebben gegeten. En dat was héérlijk! Ik hou helemaal niet van warme paprika (wel van koude…..dat is misschien heel raar maar er zit echt veel …
Deze vegan salade is heerlijk als bijgerecht bij de BBQ of gewoon als lunch, eventueel met wat geroosterd brood. Mocht je het als bijgerecht eten dan is het zeker voldoende voor 2 personen. Ontzettend snel klaar en heel erg gezond! …
Hartige broccolitaart met peer en niet te vergeten, gesmolten kaas. Met deze vegetarische hartige taart ben ik opgegroeid. Zó lekker vind en vond iedereen deze dat we altijd blij zijn als ons mam hem gemaakt heeft of nog een stuk …
Maaltijdsalade met avocado en groentennuggets. Wat is het toch heerlijk dat het weer salade-weer is, vind je niet? Ik eet vooral maaltijdsalades, als lunch maar ook als avondmaaltijd, als het lekker warm is. ☀️Ik eet steeds meer volgens de Chinese …
Shakshuka met spinazie en fetakaas. Ken je het gerecht shakshuka al? Ik heb het nu als Marokkaans recept ingevoerd, waar het exact vandaan komt is niet helemaal duidelijk maar in ieder geval uit het Midden-Oosten. Dit vegetarische gerecht bevat weer …
Traybake met verse kruiden en fetakaas. Een traybake is een perfecte manier om op een drukke dag iets heel lekkers én gezond op tafel te zetten. Ik maak heel vaak traybakes en meestal zijn ze vegetarisch, zoals ook deze variant. …
Dit is een supersnel en simpel pastaatje. Deze spaghetti met olijven en pecorino is eindelijk een keer een pastagerecht volgens Italiaanse begrippen. Met maar een paar ingrediënten. En de echte Italianen onder jullie kunnen trots zijn, ik heb de spaghetti …
Deze heerlijke butter chicken heb ik gemaakt in een slowcooker maar kan ook prima in een braadpan. Deze Indiase klassieker is heel kruidig maar totaal niet pittig, zo vind ik hem zelf het lekkerst. Als je me al langer volgt …
Deze bananenpannenkoekjes met frambozen en munt, kun je als ontbijt of avondmaaltijd eten, maar ook als dessert. Als je het als dessert serveert is het zeker genoeg voor 4 personen. Als maaltijd voor 2. Peter en ik eten zelden pannenkoeken …
Deze wentelteefjes met vers fruit zijn heel het jaar door een topper. Zeker als je met wat ouder brood nog iets goddelijks wilt maken. Als je een uitgebreide brunch verzorgd, voor Pasen bijvoorbeeld, dan is dit ook een heel goed …
Deze heerlijk romige aspergesoep met bladerdeegstengels heb ik gemaakt voor de Paasbrunch, ik vind het altijd heerlijk om ook een klein soepje en wat warme hapjes bij de brunch te serveren. De bladerdeegstengels kun je natuurlijk ook altijd apart maken, …
Deze heerlijke bladerdeegpizzaatjes met asperges en een gebakken eitje, zijn super om te serveren tijdens de Paasbrunch met allerlei andere broodjes, sandwiches en gekookte eitjes. Want een warm hapje vind ik altijd een must bij Pasen. Daar heb ik deze …
Bladerdeegpizzaatjes met asperges en een gebakken eitje Lees verder »
Deze super makkelijke hapjes zijn heerlijk voor bij de borrel! Of voor bij de een brunch met Pasen natuurlijk. Bijna iedereen gaf in mijn stories laatst aan dat een warm hapje wel bij een Paasbrunch hoort. En dat vind ik …
Deze Turkse pides met courgette en fetakaas zijn echt één van mijn meest favoriete vegetarische recept. Ik heb kant-en-klaar flammküchendeeg gebruikt (dat is wat dunner en minder vet dan bijv. pizzadeeg of bladerdeeg). Daardoor moest ik wel prikkers gebruiken om …
Deze heerlijke, romige wortelsoep was eigenlijk een left-over-maaltijd. Want wat doe je als je alleen maar wortelen in huis hebt? Ik heb eens goed gekeken in de kast en een ui, knoflook, wat gedroogde kruiden en een beetje zuivelspread had …
Deze goed gekruide geroosterde bloemkool is erg lekker met gebakken aardappeltjes. Wij hebben er ook een stukje vlees bij gegeten maar je kunt de maaltijd ook prima vegetarisch of vegan houden uiteraard ✅. Wil je het vegan houden? Dan zou …
Eenpanspasta met courgette en pecorino. Dit is mijn eerste eenpanspasta die ik gemaakt heb, maar dat gaat zeer zeker niet de laatste keer zijn. Wat ontzettend makkelijk is dat zeg! Ik ben sowieso dol op de Italiaanse keuken dus pasta …