De meeste stemmen gelden dus het kerstdessert van dit jaar is niet een filodeegtaartje met kersen maar deze romige heerlijkheid. 🥰 En toen had ik nog niet eens verklapt dat er drank in zit. Zodra je de kans krijgt om dat in een toetje te verwerken, DOEN! 😅😉 Maar ook zonder de Limoncello is dit heerlijk hoor! Dus als er kinderen mee-eten dan laat je het er gewoon uit. De koekjes kun je zelf maken (het recept van deze koekjes kun je op mijn instagram vinden) of kopen natuurlijk.

Rood fruit-mascarpone met cantuccini én Limoncello
Een verrukkelijk dessert ideaal voor als er iets te vieren valt!
Nog geen beoordeling
Bereiding 30 min
Gang Dessert
Keuken Italiaans
Porties 4 porties
keukenapparatuur
- 1 keukenmachientje of staafmixer
- 1 handmixer
Ingrediënten
- 250 gram diepvries zomerfruit
- 125 ml slagroom
- 250 gram mascarpone
- 20 gram poedersuiker
- 125 gram verse bramen en/of frambozen
- 4 eetlepels Limoncello (of anders melk)
- 2 eetlepels agavesiroop
- 1 theelepel vanille-aroma
- 15 gram amandelen
- 4 stuks Cantuccini
Instructies
- Laat het diepvriesfruit ontdooien.
- Meng de mascarpone met de Limoncello.
- Voeg dan de slagroom en poedersuiker toe aan het mascarpone-mengsel en mix met een mixer kort tot een mooie room die niet meer zo vloeibaar is.
- Doe het ontdooide fruit met de siroop en vanille-aroma in een keukenmachientje en vermaal tot een moes. Of gebruik een staafmixer.
- Snij de verse vruchten doormidden en roer er doorheen.
- Maak de amandelen wat kleiner met een vijzel of mes.
- Pak een paar mooie glazen en begin met wat lepels mascarpone-mengsel onderin, doe er dan een lepel vruchtenmengsel op en herhaal dit.
- Bovenop doe je wat stukjes amandel en een koekje.
Trefwoord Cantuccini, Dessert, fruit, Limoncello, Mascarpone, toetje
