Rood fruit-mascarpone met cantuccini én limoncello

Mascarpone met rood fruit in 2 glaasjes op tafel

De meeste stemmen gelden dus het kerstdessert van dit jaar is niet een filodeegtaartje met kersen maar deze romige heerlijkheid. 🥰 En toen had ik nog niet eens verklapt dat er drank in zit. Zodra je de kans krijgt om dat in een toetje te verwerken, DOEN! 😅😉 Maar ook zonder de Limoncello is dit heerlijk hoor! Dus als er kinderen mee-eten dan laat je het er gewoon uit. De koekjes kun je zelf maken (het recept van deze koekjes kun je op mijn instagram vinden) of kopen natuurlijk.

Mascarpone met rood fruit in 2 glaasjes op tafel

Rood fruit-mascarpone met cantuccini én Limoncello

Een verrukkelijk dessert ideaal voor als er iets te vieren valt!
Nog geen beoordeling
Bereiding 30 min
Gang Dessert
Keuken Italiaans
Porties 4 porties

keukenapparatuur

  • 1 keukenmachientje of staafmixer
  • 1 handmixer

Ingrediënten
  

  • 250 gram diepvries zomerfruit
  • 125 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 20 gram poedersuiker
  • 125 gram verse bramen en/of frambozen
  • 4 eetlepels Limoncello (of anders melk)
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • 1 theelepel vanille-aroma
  • 15 gram amandelen
  • 4 stuks Cantuccini

Instructies
 

  • Laat het diepvriesfruit ontdooien.
  • Meng de mascarpone met de Limoncello.
  • Voeg dan de slagroom en poedersuiker toe aan het mascarpone-mengsel en mix met een mixer kort tot een mooie room die niet meer zo vloeibaar is.
  • Doe het ontdooide fruit met de siroop en vanille-aroma in een keukenmachientje en vermaal tot een moes. Of gebruik een staafmixer.
  • Snij de verse vruchten doormidden en roer er doorheen.
  • Maak de amandelen wat kleiner met een vijzel of mes.
  • Pak een paar mooie glazen en begin met wat lepels mascarpone-mengsel onderin, doe er dan een lepel vruchtenmengsel op en herhaal dit.
  • Bovenop doe je wat stukjes amandel en een koekje.
Trefwoord Cantuccini, Dessert, fruit, Limoncello, Mascarpone, toetje
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me weten wat je ervan vond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top