Rozemarijn-aardappeltjes uit de oven met grana padano

Rozemarijn-aardappeltjes uit de oven met grana padano

Deze aardappeltjes zijn heerlijk bij een salade. Wij hebben er een bleekselderijsalade met kaas, rozijntjes en appel bij gegeten. Simpel maar lekker! 🕵️‍♀️ Wist je dat: in de schil van de aardappel de meeste vitaminen en vezels verstopt zitten? En dat het dus supergezond (en veel lekkerder) is om hem er omheen te laten? ✅

Rozemarijn-aardappeltjes uit de oven met grana padano

Rozemarijn-aardappeltjes uit de oven met grana padano

Bij dit gerecht kan je zelf een salade naar wens erbij maken, kies uiteraard het liefst voor veel groenten.
Nog geen beoordeling
Bereiding 10 min
Oventijd 30 min
Totale tijd 40 min
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram aardappelen (iets kruimig)
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • 1 teen knoflook
  • 1 stuks rode ui
  • 30 gram grana padano
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was en snij de aardappelen in grove stukken. Laat het velletje er om zitten.
  • Meng de olijfolie met 1 teen geperste knoflook.
  • Doe de aardappelen in een ovenschaal, strooi de rozemarijn en wat peper er overheen.
  • Giet dan de knoflookolie er op en meng even.
  • Zet voor 15 minuten in de oven.
  • Maak de ui schoon en snij in ringen en rasp de kaas.
  • Na 15 minuten schep je de aardappelen om, voeg je de uiringen toe en bedek je de aardappelen met de kaas.
  • Bak nog 15 minuten.
Trefwoord Aardappelen, Grana padano, Oven, Rozemarijn
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me weten wat je ervan vond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top