Tagliatelle met knoflook gamba’s

Tagliatelle met knoflook gamba's

Ik dacht ‘ik voeg alle ingrediënten die ik lekker vindt toe aan een nieuw recept’ en dit is het geworden. Tagliatelle met knoflook gamba’s en romige klodders cottage cheese. In Italië zelf voegen ze echt veel minder ingrediënten toe aan hun pasta’s. Wij zijn hier gewend om van alles en nog wat toe te voegen en ik zelf vooral flinke hoeveelheden groenten. Deze keer heb ik de Italiaanse manier eens gebruikt.

Zomers gerecht

Dit gerecht is het hele jaar door lekker natuurlijk en de ingrediënten zijn ook het hele jaar door verkrijgbaar. Maar als ik uit ga van de Chinese voedingsleer dan is deze tagliatelle met knoflook gamba’s meer een recept voor warme dagen. Er zit namelijk een rauwe salade bij en dat is beter om op warme dagen te eten. In de herfst en winter wordt rauwe groenten minder goed verwerkt door lichaam. Kijk bijvoorbeeld maar eens in het blogartikel over de lente in de Chinese voedingsleer

Hüttenkäse of cottage cheese?

Ik heb een bakje cottage cheese aangemaakt met goede olijfolie, verse bieslook, een beetje knoflook en wat peper. Die dienen als saus voor de pasta. Wil je er een zomers tintje aan geven? Voeg dan nog wat citroensap of limoensap toe. Hüttenkäse en cottage cheese zijn hetzelfde product, alleen is hüttenkäse een Duits merk. 

Tagliatelle met knoflook gamba's

Tagliatelle met knoflook gamba's

Dit heerlijke comfortgerecht eet je met een heerlijk frisse salade.
Nog geen beoordeling
Bereiding 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2
calorieën 600 kcal

keukenapparatuur

  • 1 knoflookpers (mocht je die geen hebben, kun je de tenen knoflook ook heel klein snijden met een scherp mesje)

Ingrediënten
  

  • 150 gram tagliatelle
  • 200 gram cottage cheese
  • 25 gram verse bieslook
  • 250 gram gamba's (kan ook uit de diepvries)
  • 2,5 teentjes knoflook
  • 2 el. vloeibare bakboter (of een klontje)
  • 1 el. olijfolie (extra vierge)
  • 0,5 stuk komkommer
  • 3 stuks tomaten

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens verpakking.
  • Maak de cottage cheese aan met 1 eetlepel goede extra vierge olijfolie, zwarte peper naar smaak, 1/3 van de verse bieslook (deze kun je klein knippen of snijden) en 1/5 van de knoflook. Heb je geen knoflookpers? Snij de knoflook dan zo klein mogelijk. Roer de cottage cheese goed door en zet nog even weg.
  • Pers de overige tenen knoflook en voeg toe aan een pan met 2 el. vloeibaar bakboter. Bak kort en voeg daarna de gamba’s toe aan de knoflookboter. Bak kort gaar en lekker bruin.
  • Maak de komkommer en tomaten schoon en snij in plakjes, doe er wat azijndressing of goede olijfolie met wat peper overheen.
  • Haal de gamba’s uit de pan en doe de overige bieslook (geknipt of gesneden) in de pan samen met de tagliatelle. Roer even om en doe daarna de gamba’s en de klodders cottage cheese er op. Serveer de salade ernaast.
Calories: 600kcal
Trefwoord Garnalen, Huttenkase, Knoflook, Pasta, Verse kruiden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven