Deze tomatenrisotto met burrata en geroosterde tomaatjes was één groot feest! En niet alleen ’s avonds toen ik ervan genoot met mijn voorproever, maar ook de volgende dag tijdens de lunch toen ik nog een portie had. 🙂
Rijst vanuit de Chinese voedingsleer
Ik heb voor deze tomatenrisotto speciaal risottorijst gebruikt, dat heeft wat minder geneeskrachtige eigenschappen dan zilvervliesrijst natuurlijk. Dit zijn een aantal van de eigenschappen van rijst, volgens de Chinese voedingsleer: neutrale thermische waarde, is wat zoet van smaak en versterkt daarmee de milt en alvleesklier. Kalmeert de maag (dus goed tegen bijvoorbeeld misselijkheid maar ook tegen diarree), verwijdert gifstoffen en verhoogt de qi-energie. Dat moeten we hebben!
Gezonde comfortfood
Deze tomatenrisotto met burrata en geroosterde tomaatjes is makkelijk verteerbaar en oh zo lekker! Ik heb dit gerecht vegetarisch gehouden, dat verteert in de avond nog wat beter. Die bol burrata is een fantastische smaakmaker en ook in deze maaltijd helemaal op zijn plek.
Lekker eten én in balans? Dat kan!
Door volgens de seizoenen te gaan eten, vanuit de Chinese voedingsleer, ga je jouw lichaam optimaal en liefdevol voeden voor een energiek en blij lijf! Echt, je herkent jezelf niet meer terug. 🙂 Je leest hier meer over hoe je dit helemaal zelf kunt gaan doen (met een beetje hulp van mij om je de weg te wijzen).

Tomatenrisotto met burrata
Ingrediënten
- 400 ml. groentebouillon (minder zout)
- 150 gram risottorijst
- 200 gram bio tomatenblokjes
- 1 el. basilicum (gedroogd)
- 4 stuks bosuien
- 2 tenen knoflook
- 2 handjes rucola
- 2 stuks kleine burrata (of je verdeelt grote burrata's)
- 25 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 250 gram trostomaatjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij het witte en lichtgroene gedeelte van de bosuien in ringetjes en bak aan samen met de kleingesneden of geperste knoflook in wat olie.
- Voeg vervolgens de rijst toe aan de pan en bak even mee totdat de korrels er wat glazig uitzien.
- Voeg dan de tomatenblokjes en basilicum toe aan de pan en roer om.
- Voeg wat van de bouillon toe zodat de rijst net onder staat. Breng zachtjes aan de kook en voeg steeds kleine beetjes bouillon toe als het opgenomen is. Het duurt ongeveer 20 minuten totdat alle bouillon is opgenomen. Is de risotto dan nog niet gaar maar heb je te weinig bouillon? Voeg dan gewoon kleine beetjes gekookt water toe.
- De trostomaatjes mag je in de voorverwarmde oven zetten in een schaaltje met wat olie er overheen (en wat peper naar smaak). Na 8 tot 10 minuten zijn ze gaar en de schilletjes gebarsten.
- Als de risotto klaar is roer je de geraspte Parmezaanse kaas er doorheen.
- Pak borden of bowls en leg in elk een handje rucola, serveer daar de risotto op en leg bovenop de burrata en geroosterde tomaatjes. Smakelijk!!