Een traybake is een perfecte manier om op een dag met minder tijd iets heel lekkers én gezond op tafel te zetten. Deze keer heb ik een vegetarische variant met gele courgette en verse kruiden uit mijn eigen kruidentuintje. Dat is toch net even wat lekkerder dan uit een potje, hoewel ik dat in de herfst en winter toch wel heel vaak doe hoor. Gebruik jij vaak verse kruiden?

Traybake met verse kruiden en fetakaas
Deze heerlijke traybake bevat maar liefst 275 gram groenten per persoon!
5 van 1 beoordeling
Bereiding 10 minuten min
oven 30 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Porties 2
calorieën 410 kcal
Ingrediënten
- 350 gram aardappelen
- 1 stuk gele courgette
- 170 gram worteltjes (klein uit de diepvries)
- 1 stuk rode ui
- 75 gram fetakaas
- 5 takjes rozemarijn
- 4 takjes tijm
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
- De worteltjes mag je alvast uit de diepvries halen en afwegen.
- Was alles goed en snij de aardappelen (met de schil er nog omheen) in plakjes.
- Snij de courgette in dikke plakken en de ui in ringen.
- Was de kruiden en ris de blaadjes van de takjes. Snij de rozemarijn evt. nog wat kleiner.
- Doe alles bij elkaar in de ovenschaal of op een bakplaat en giet hier 2 eetlepels olijfolie overheen en wat peper. Meng alles goed en verdeel het dan gelijkmatig.
- Zet voor 30 minuten in de oven. Schep af en toe om.
- Als het klaar is kruimel je de fetakaas er nog overheen en je kunt alweer aan tafel.
Trefwoord Aardappelen, Fetakaas, Wortelen

Een traybake is wat ik graag klaarmaak, omdat het lekker makkelijk en snel klaar is. Precies mijn ding! 😉
Ja, een traybake is echt ideaal inderdaad!