Turkse pides met courgette en fêtakaas

Vegetarische pides met courgette en fetakaas

Ik heb kant-en-klaar flammküchendeeg gebruikt (dat is wat dunner en minder vet dan bijv. pizzadeeg en bladerdeeg). Daardoor moest ik wel prikkers gebruiken om ze dicht te houden. Maar dat doet aan de smaak niks af 👌🏼. Mocht je liever ander deeg gebruiken dan kan dat natuurlijk ook! Dan kun je ze waarschijnlijk wat beter dichtvouwen.

Vegetarische pides met courgette en fetakaas

Turkse pides met courgette en fêtakaas

Deze vegetarische Turkse pides met courgette en fêtakaas bevatten 300 gram groenten per persoon.
Nog geen beoordeling
Bereiding 20 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Turks
Porties 2
calorieën 770 kcal

Ingrediënten
  

  • 4 plakken flammkuchen (85 gram per stuk)
  • 1 stuks courgette
  • 100 gram fêtakaas
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 1 eetlepel tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 stuks ei
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • ½ stuks komkommer

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (check even het deeg wat je gebruikt).
  • Schaaf met een kaasschaaf lange plakken van de courgette.
  • Was en halveer de tomaatjes.
  • Meng in een schaaltje de geperste knoflook met de eetlepels olijfolie.
  • Doe het ei in een schaaltje.
  • Pak een bakblik en leg het deeg er op.
  • Begin met het verdelen van de courgette, daarop doe je het olijfoliemengsel en wat van de tijm. Dan mag je de tomaatjes en fêtakaas er op leggen.
  • Vouw de uiteindes dicht of gebruik prikkers.
  • Doe met een kwastje of een stuk keukenpapier wat van het ei op de buitenkant van de pides. Strooi daar de sesam op.
  • Bak af in de oven (kijk even op de verpakking, meestal is het tussen de 7 en 10 minuten bij dun deeg).
  • Ondertussen maak je de komkommer schoon en snij in plakjes. Serveer de komkommer in een apart schaaltje.
Trefwoord courgette, pides, vegetarisch
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me weten wat je ervan vond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top