Volkoren pasta pesto met ovengeroosterde tomaatjes

Volkoren pasta pesto in een wit schaaltje

Een pesto heb je zelf supersnel in elkaar gedraaid. Het voordeel is dat het dan niet zo zout is en vers is het gewoon ook echt veel lekkerder ✅. Maak jij je pesto meestal zelf?

Volkoren pasta pesto in een wit schaaltje

Volkoren pasta pesto met ovengeroosterde tomaatjes

In dit gerecht zit ongeveer 210 gram groenten per persoon.
Nog geen beoordeling
Bereiding 25 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen
calorieën 675 kcal

keukenapparatuur

  • 1 keukenmachine (of vijzel)

Ingrediënten
  

  • 150 gram volkoren pasta
  • 20 gram basilicum
  • 30 gram grana padano
  • 10 gram pijnboompitten
  • ½ teentje knoflook
  • 2 theelepels citroensap
  • 250 gram cherry-trostomaatjes
  • 50 gram sla
  • 100 gram tomaten

Instructies
 

  • Zet water op voor de pasta en verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Haal de blaadjes basilicum van de plant en rooster de pijnboompitten. Zorg dat ze volledig afgekoeld zijn voordat je er de pesto van maakt.
  • De basilicumblaadjes, geraspte grana padano, knoflook en pijnboompitten doe je met wat peper en 5 el. olijfolie in een keukenmachientje, maal tot een pasta (of gebruik een vijzel).
  • Kook de pasta volgens verpakking.
  • Doe de tomaatjes met een beetje olie en peper erover in de oven voor zo’n 10 minuten. De tomaatjes zijn dan mooi open gebarsten.
  • Meng de pasta met de helft van de pesto, de rest kun je er bovenop doen.
  • Leg de tomaatjes er op en eet er nog wat salade met gesneden koude tomaat bij.
Trefwoord Pasta, Pesto, tomaten, Volkoren
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me weten wat je ervan vond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top