Witlofsalade met Hollandse garnaaltjes en Griekse yoghurtdressing

Witlofsalade met Hollandse garnaaltjes en Griekse yoghurtdressing

Van deze winterse salade had ik vorige week al een Reel geüpload op instagram, bij deze ook het uitgeschreven recept! Ik vind salades in de winter ook helemaal prima! En jij? Of moet het warm eten zijn? Met warm weer eet ik wel veel meer salades overigens hoor, dat is dan gewoon veel lekkerder en als het echt goed koud is zie ik een verwarmend gerecht ook meer zitten :). Maar deze winterse groente vind ik koud het lekkerst en we aten er heerlijke gebakken aardappeltjes bij!

Witlofsalade met Hollandse garnaaltjes en Griekse yoghurtdressing

Witlofsalade met Hollandse garnaaltjes en Griekse yoghurtdressing

Deze salade met witlof en Hollandse garnaaltjes bevat ongeveer 250 gram groenten per persoon.
Nog geen beoordeling
Bereiding 15 min
Gang Salade
Keuken Nederlands
Porties 2 grote porties
calorieën 235 kcal

Ingrediënten
  

  • 3 stronken witlof (500 gram)
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 stuk appel
  • 100 gram Hollandse garnaaltjes
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 theelepels milde, grove mosterd
  • 1 theelepel agavesiroop

Instructies
 

  • Snij de stronken witlof in vieren in de lengte, snij het harde uiteinde en het bittere hart eruit. Vervolgens snij je het in strookjes.
  • Was de witlof goed en laat uitdruppen in een vergiet.
  • Was de appel (niet schillen) en snij in stukjes. 
  • Doe de yoghurt, mosterd en de siroop met wat peper in een bakje en meng goed. 
  • Doe de uitgelekte witlof in een schaal, doe daarop de rozijntjes, appel, garnaaltjes en de dressing. 
Trefwoord Dressing, Garnalen, Witlof
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me weten wat je ervan vond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top