Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vegetarische groentesoep
Deze heerlijke soep is goed voor maar liefst
180 gram groenten per kom soep!
3.40
van
5
beoordelingen
Recept afdrukken
Pin recept
Delen via e-mail
Bereiding
30
minuten
min
Gang
Soep
Keuken
Frans
Porties
4
kommen
calorieën
94
kcal
Ingrediënten
1x
2x
Aantal porties
▢
0,5
stuk
bloemkool
▢
200
gram
wortelen
▢
200
gram
bleekselderij
▢
2
stuks
sjalot
▢
1
teen
knoflook
▢
1
handje
vermicelli
▢
1
stuks
groentebouillonblokje
(minder zout)
▢
40
gram
bladselderij
▢
1
liter
water
Instructies
Maak alle groenten schoon en snij in kleine porties (zo groot als je zelf lekker vindt in soep).
De sjalotjes mag je snipperen.
Doe wat plantaardige olie in een soeppan en bak daar de ui en (geperst of kleingesneden) knoflook even in aan.
Voeg dan alle groenten toe, behalve de bladselderij. Roer even om en giet 1 liter water in de pan en verkruimel het bouillonblokje.
Breng aan de kook en laat zo’n 5 minuutjes koken.
Doe dan de bladselderij erbij (hou nog wat achter ter garnering).
Kook de soep voor nog 10 minuten. De laatste 4 minuten voeg je de vermicelli toe.
Garneer met de overgebleven bladselderij.
Trefwoord
bloemkool, Groenten, Soep
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo