Overgiet de gamba’s met koud water zodat ze snel ontdooien. Je kunt het overtollige ijs er makkelijk vanaf vegen.
Snipper de ui. Doe wat olijfolie in een pan en voeg daar de helft van de knoflook aan toe (geperst of kleingesneden) en de ui. Bak glazig.
Voeg dan de tomatenpassata, oregano en wat peper toe. Laat even zachtjes pruttelen.
Snij de courgette in grove stukken. Pak een grote pan en doe hier wat olijfolie in en bak hierin de stukken courgette.
De laatste 5 minuten voeg je de andere helft van de knoflook en de gamba’s toe. Bak alles gaar en mooi bruin.
Kook ondertussen de pasta in een paar minuutjes gaar.
Snij de cherrytomaatjes door de helft en voeg heel even toe aan de courgette-pan om warm te worden.
Doe de zuivelspread bij de tomatensaus en meng goed. De pasta mag je dan eerst door de saus roeren om vervolgens de courgette-tomaat-gamba’s er op te leggen.