Snij zo nodig de vegetarische kip in kleinere stukjes. Doe ze in een schaaltje en voeg een beetje olie, de kurkuma, paprikakruiden, knoflook en wat peper toe. Roer om en zet weg.
Was en snij de aardappelen in de vorm van frietjes. Laat de schil lekker zitten voor smaak, vitamines en vezels.
Doe de friet in een ovenschaal, meng met wat olijfolie (1 el. per portie) en peper naar smaak. Zet in de oven voor zo’n 15 minuten.
Snij ondertussen de prei in dunne ringetjes.
Snij de tomaten in vieren en haal het vochtige vruchtvlees eruit. Snij vervolgens in blokjes.
Bak de gemarineerde vegetarische kip bruin in een pan.
Haal na een kwartier de friet uit de oven, schep om en zet terug in de oven voor 10 minuten.
Voeg dan veg. kip en de kaas toe aan de friet, zet voor 5 minuten terug in de oven.
Strooi uiteindelijk de tomatenstukjes en prei er overheen en giet de dressing erover.