Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pasta-schotel met prei, tomaten en kaas
Lekkere makkelijke pasta-schotel met maar liefst
225 gram groenten
per persoon!
Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
Pin recept
Delen via e-mail
Bereiding
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Italiaans
Porties
2
calorieën
610
kcal
Ingrediënten
1x
2x
Aantal porties
▢
150
gram
volkoren pasta
▢
2
stuks
prei
▢
1
stuks
tomaat
▢
250
gram
kastanjechampignons
▢
60
gram
geraspte oude kaas
▢
1
eetlepel
pijnboompitten
▢
1
teen
knoflook
▢
250
ml
tomatenpassata
▢
70
gram
tomatenpuree
▢
2
theelepels
tijm
▢
1
eetlepel
oregano
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kook de pasta volgens verpakking beetgaar.
Begin met een droge pan op het vuur met de pijnboompitjes, blijf goed bewegen zodat ze mooi rondom bruin worden. Haal ze uit de pan.
Snij de tomaat in 4 en haal het vruchtvlees eruit. De rest mag in blokjes.
Maak de prei schoon en snij in stukjes.
De champignons mogen ook schoongemaakt worden en in schijfjes gesneden worden.
Doe een eetlepel olie in de pan en bak de prei gaar, doe er dan een teen geperste knoflook en de kruiden bij.
Roer om en voeg de champignons toe. Als deze gebakken zijn voeg je de tomatenstukjes, puree en passata toe.
Ook wat zwarte peper (en zout naar smaak) kun je nu erbij doen.
Proef na een minuutje of twee of de saus zo naar je smaak is.
Doe de pasta in de pan erbij en roer goed om.
Vet een ovenschaal in en doe de inhoud van de pan er in, voeg de pijnboompitjes toe en bestrooi het geheel met de kaas.
Zet even in de oven om te gratineren (10 minuutjes ongeveer).
Geniet!
Trefwoord
vegetarisch
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo