Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige wortelsoep
Deze heerlijke soep is per kom goed voor
125 gram groenten!
4.75
van
4
beoordelingen
Recept afdrukken
Pin recept
Delen via e-mail
Bereiding
35
minuten
min
Gang
Soep, voorgerecht
Keuken
Nederlands
Porties
4
kommen
calorieën
120
kcal
keukenapparatuur
1 Staafmixer
Ingrediënten
1x
2x
Aantal porties
▢
500
gram
wortelen
▢
125
gram
aardappelen
▢
1
stuks
rode ui
▢
1
stuks
groentenbouillonblokje
(minder zout)
▢
750
ml.
water
▢
3
eetlepel
zuivelspread bieslook
▢
1
eetlepel
peterselie
▢
2
teentjes
knoflook
▢
0,5
eetlepel
paprikapoeder
Instructies
Schil de aardappelen, snij in stukken en snij de wortelen in plakjes.
De ui mag gesnipperd worden en de knoflook kun je fijn snijden of met een knoflookpers persen.
Doe wat olie in een pan en bak eerst de ui en knoflook glazig.
Voeg dan de aardappelen en wortelen toe en roer even om.
Voeg het water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Ook de peterselie en paprikapoeder mag er nu bij.
Kook voor zo’n 10 minuutjes (totdat alles zacht gekookt is).
Voeg dan de zuivelspread toe en pureer alles met een staafmixer tot een soep.
Lekker met een broodje kruidenboter!!
Trefwoord
Lente, Wortelen
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo