Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Plaattaart met pompoen
Deze plaattaart bevat
270 gram groenten per persoon!
Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
Pin recept
Delen via e-mail
Bereiding
20
minuten
min
Oventijd
15
minuten
min
Totale tijd
35
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Italiaans
Porties
2
calorieën
700
kcal
Ingrediënten
1x
2x
Aantal porties
▢
0,5
stuk
flespompoen
(1000 gram per pompoen)
▢
1
rol
flammkuchendeeg
▢
1
bol
mozzarella
(200 gram per bol)
▢
15
gram
geraspte Parmezaanse kaas
▢
40
gram
rucola
▢
1
el.
balsamico
▢
1
el.
rozemarijn
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snij de schoongemaakte en geschilde pompoen in blokjes en kook voor zo’n 10 minuten in water.
Leg het deeg op een bakplaat (een ovenpapiertje zit er meestal al onder) en leg de gaar gekookte pompoen op het deeg.
Verdeel er wat peper, de rozemarijn en een eetlepel olijfolie over.
Snij de mozzarella in stukjes en leg ook op de plaattaart tussen de pompoenstukjes in.
Giet de balsamico erover en bak af voor zo’n 15 minuten.
Haal de plaattaart uit de oven en doe de rucola en Parmezaanse kaas nog op de pizza. En evt. nog wat extra balsamico naar smaak. Buon appetito!
Trefwoord
Balsamico, Parmezaanse kaas, Pompoen
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo