500gramHokkaido-pompoen(een halve pompoen is rond 500 gram)
1stukzoete aardappel(1 stuk is ongeveer 100 gram)
100ml.kokosmelk
50gramui
1teenknoflook
1stukgroentebouillonblokje(minder zout)
500ml.water
0,5el.paprikakruiden
1el.peterselie(gedroogd)
1tl.komijnzaad
1el.pompoenpitten
Instructies
Je hoeft deze pompoen niet te schillen dus was hem eerst goed. Pak een scherp mes en snij de pompoen doormidden. Snij dan in plakken en vervolgens in blokjes. Snij ook de zoete aardappel in stukken (was deze ook eerst goed).
Snipper de ui en bak dan, in een soeppan met wat olie, glazig.
Doe de stukken pompoen en aardappel erbij en bak een tijdje mee.
Vervolgens mag het water, bouillonblokje, alle kruiden en de kleingesneden knoflook bij de pan.
Laat zo'n 10 minuten zachtjes koken. Als alles dan goed gaar is mag de kokosmelk erbij.
Verwarm goed en haal dan de pan van het vuur. Gebruik een staafmixer om de soep mooi glad te pureren.