1 slowcooker (of je gebruikt een gewone pan, in dat geval is 2 uur stoven voldoende, gebruik dan wel meer vocht)
Ingrediënten
1kg.sukadelappen
300ml. donkere trappist(bijv. La Trappe dubbel)
2stukswinterpeen
2stuksui
2sneetjespeperkoek
4takjesplatte peterselie
1,5el.tijm
2stukslaurierblad
1el.mosterd
optioneel om de saus op het eind wat dikker te maken
1sneeoud brood(of een Maizena papje)
Instructies
Snij het vlees in stukjes (ongeveer 2 bij 2 cm.). Je kunt het vlees eerst aan bakken in een braadpan, dat is wel lekkerder, maar als je een slowcooker gebruikt is het ook wel heel prettig om het gewoon zo in de slowcooker te doen. Lekker makkelijk.
Snij de winterpenen in plakjes, de uien in grove stukken en de peperkoek in blokjes.
Snij de peterselie wat kleiner en doe vervolgens alle ingrediënten in de slowcooker.
Doe er nog flink wat peper door, zout naar smaak (of een half rundvleesbouillonblokje) en zet aan op lage stand (8 uur stoven).
Na 8 uur proef je even, voeg je nog wat kruiden toe zo nodig en kijk je of de saus de juiste dikte heeft. Is het nog te dun? Voeg dan de broodkruimels of Maizena papje toe. Serveer met met een pureetje of aardappelrozetjes.