Doe alle ingrediënten (behalve de munt) in een keukenmachine totdat er een mooie gladde emulsie ontstaat. Doe in een bak en zet een tijdje in de diepvries. Niet al te lang want het kristalliseert heel snel. Of je moet het ruim voordat je het gaat scheppen weer eruit halen.
Koekjes: Verwarm de oven voor op 210 graden.
Zorg dat de roomboter goed op kamertemperatuur is, snij het klein en doe in een beslagkom/schaal. Doe het suiker, kaneel en snufje zout erbij en begin met je handen alles goed te mengen.
Doe er vervolgens de bloem en het amandelmeel bij en blijf kneden.
Snij de amandelen in kleine stukjes en voeg toe aan het deeg. Zorg dat ze goed gemengd worden.
Voeg de melk toe en kneed totdat je er een kruimelige deegbal van kunt maken. Leg een ovenpapiertje op een bakblik en doe daar balletjes ter grootte van een knikker op en druk een beetje plat. Leg ze voldoende uit elkaar want ze lopenflink uit.
Bak in 5 minuutjes (of korter, check even tussendoor) bruin. Haal uit de oven en laat een beetje afkoelen, daarna zijn ze mooi hard en knapperig.
Klop evt. nog wat slagroom voor bij het dessert en maak je bordjes op met wat poedersuiker (door een zeefje).
Leg een kletskop op het bordje, dan wat bolletjes ijs, steek daar nog een halve kletskop in en verkruimel de andere helft erover.
Leg er wat muntblaadjes op (dat is zo’n lekkere combi!) en een toefje slagroom.