Snipper de sjalot en bak glazig in een hete pan met wat olie.
Voeg dan de geperste (of kleingesneden) knoflook toe en bak de orzo zelf ook heel eventjes mee in de pan.
Kook het water en voeg het bouillonblokje toe, roer goed om zodat het blokje helemaal op is gelost.
Kieper de bouillon er lekker in één keer bij en laat droog koken in zo’n 10 tot 12 minuutjes met de deksel op de pan. Kijk tussendoor wel eventjes of er niet te weinig water in de pan zit, anders kun je gewoon een scheutje water toevoegen.
Na 5 minuten koken kun je de erwtjes erbij doen. Voeg dan ook wat zwarte peper toe en roer om.
Pak een andere (steel-) pan en zet zonder vet op het vuur, bak hierin de pijnboompitjes bruin.
Snij de kleingesneden paddenstoelen (shiitake en kastanjechampignons) klein.
Haal de pijnboompitten uit de pan en voeg wat olijfolie toe. Bak de paddenstoelen bruin.
Voeg alles samen in de pan met orzo en roer om.
Snij de peterselie en bieslook klein, roer hiervan de helft door de orzo. Doe dat ook met de helft van de Parmezaanse kaas.
Maak een schaal of de borden op door de rest van de bieslook, peterselie en kaas er op te leggen. Eet smakelijk!