Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Basisrecept pastinaakpuree
Dit recept gebruik ik altijd als basis.
4.50
van
4
beoordelingen
Recept afdrukken
Pin recept
Delen via e-mail
Bereiding
20
minuten
min
Gang
Bijgerecht
Keuken
Nederlands
Porties
2
keukenapparatuur
1 Staafmixer
Ingrediënten
1x
2x
Aantal porties
▢
350
gram
pastinaak
▢
150
gram
kruimige aardappelen
▢
50
ml.
kookroom light
▢
1
klontje
boter
Instructies
Schil de pastinaak en aardappelen en snij in grove, ongeveer gelijke stukken.
Kook de stukken pastinaak en aardappel in water totdat ze gaar zijn (dat zal ongeveer 10 minuten zijn).
Giet goed af.
Doe in de nog warme pan een klontje boter, wat peper (evt. zout) en de kookroom. Wacht even tot de boter weggesmolten is op de bodem van de pan.
Pureer het geheel dan goed met een staafmixer. Mix het niet te lang maar precies lang genoeg om er een smeuïge emulsie van te maken.
Trefwoord
Basisrecept, Pastinaak, Puree
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo