1 Staafmixer (of je prakt de avocado's met een vork)
Ingrediënten
600gramaardappelen
2tl. knoflookpoeder
2tl.paprikakruiden
2stuksavocado
1stuktomaat
1stukrode ui
0,5stuklimoen
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de aardappelen goed, als het verse aardappelen zijn kun je de schil laten zitten (daar zitten de meeste vitamines, vezels én smaak in). Mijn aardappelen waren verrimpeld en hadden wat uitlopers dus ik heb ze deze keer geschild. Snij ze daarna in frites.
Pak een ovenschaal en vet in met olijfolie.
Hussel de paprikakruiden en knoflookpoeder door de frites en doe in de ovenschaal, verdeel er nog olijfolie overheen (minimaal 1 el. per persoon).
Zet voor 15 minuten in de oven.
Ondertussen ga je de guacamole maken. Ik vind zelf een geprakte guacamole (met stukjes avocado) het lekkerst maar je kunt ook de staafmixer gebruiken om de guacamole wat gladder te krijgen.
Prak met een vork de avocado’s. Snij het vruchtvlees van de tomaat in kleine blokjes en snipper de ui.
Doe alles bij elkaar in een schaaltje. Meng er wat zwarte peper en de limoensap doorheen.
Schep de friet na 15 minuten een keer om en zet voor zo’n 10 minuten terug in de oven. Serveer daarna met de guacamole bovenop de frietjes.