1 keukenmachientje (dit is niet noodzakelijk maar wel makkelijker)
Ingrediënten
200gramhaver- of speltvlokken
150gramverse dadels
75gramongezouten en ongebrande notenmix(amandelen, hazelnoten, paranoten en walnoten)
40grampompoenpitten
200ml.honing
2el.kaneel
40grammargarine
1snufzout
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- onderwarmte).
Snij de noten kleiner (doormidden is voldoende).
De dadels ontpit je en kun je klein malen in een keukenmachine of zelf klein snijden.
In een pannetje smelt je de boter, roer vervolgens de honing en een snufje zout er doorheen.
Meng dan alle ingrediënten goed (inclusief het gesmolten botermengsel) in een grote kom.
Pak een ovenschaal en knip een ovenpapiertje op maat. Stort daar dan het mueslimengsel in, druk goed aan met een natte lepel of natte vingers, en zet voor zo’n 30 minuten in de oven.
Wacht totdat het echt goed koud is anders brokkelt het snel af. Mocht er alsnog wat afbrokkelen bij het snijden, dan kun je dat heerlijk door de yoghurt roeren.