Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rabarbercake met aardbeien
Dit recept bevat 200 gram groenten en 150 gram fruit!
Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
Pin recept
Delen via e-mail
Bereiding
20
minuten
min
Oventijd
30
minuten
min
Totale tijd
50
minuten
min
Gang
Dessert, Tussendoortje
Keuken
Nederlands
Porties
6
keukenapparatuur
1 handmixer
Ingrediënten
1x
2x
Aantal porties
▢
200
gram
boter
▢
200
gram
fijne suiker
▢
4
stuks
eieren
▢
1
tl.
bakpoeder
▢
200
gram
bloem
▢
1
tl.
kaneel
▢
200
gram
rabarber
▢
150
gram
aardbeien
▢
2
el.
poedersuiker
Instructies
Verwarm de oven voor op 170 graden (boven- en onder warmte).
Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en meng vervolgens met de suiker en de kaneel. Doe dit met een mixer zodat het een gladde substantie wordt.
Voeg dan de eieren stuk voor stuk toe en mix tussendoor weer steeds glad.
Spatel de gezeefde bloem en het bakpoeder door het beslag.
Vet een cakeblik of losse cakevormpjes in.
Was en snij de rabarber in stukjes van zo’n 2 cm. Doe hetzelfde met de aardbeien.
De stukken aardbei en rabarber leg je onderin het ingevette blik of cakevormpjes. Stort het cakebeslag er over uit en verdeel goed met een spatel.
Bak voor zo’n 30 minuten af. Om zeker te zijn dat het deeg gaar is kun je er met een prikker in prikken, komt deze er droog uit, dan is het gaar.
Bestuif met poedersuiker.
Trefwoord
Aardbei, Cake, Rabarber
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo