Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Groentenstoof met gele linzen en fêtakaas
Lekkere stoofschotel barstensvol met groenten, maar liefst
575 gram groenten
per persoon!
Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
Pin recept
Delen via e-mail
Bereiding
40
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Nederlands
Porties
2
personen
calorieën
530
kcal
Ingrediënten
1x
2x
Aantal porties
▢
500
gram
pomodoro tomaten
▢
1
stuk
ui
▢
50
gram
gedroogde gele splitlinzen
▢
1
stuk
winterpeen
▢
100
gram
diepvrieserwtjes
▢
1
blik
tomatenblokjes
▢
100
gram
fêtakaas
▢
1
teen
knoflook
▢
1
eetlepel
paprikapoeder
▢
2
theelepels
tijm
▢
1
eetlepel
peterselie
▢
1
zak
afbakbrood
(naar keuze)
Instructies
Bak het brood af volgens verpakking.
Kook wat water en zet een kruisje aan de onderkant van de tomaten.
Laat de tomaten even in het water liggen totdat het velletje loskomt. Haal ze er dan uit, laat even afkoelen en haal het vel ervan af.
Snij de tomaten kleiner.
Snipper de ui en pers de knoflook (of snij klein).
Maak de winterpeen schoon en snij in dunne plakjes.
Doe wat olie in een pan en fruit de ui.
Voeg dan de knoflook toe, de blokjes tomaat, de peen, de ontvelde tomaten en de linzen.
Voeg ook de kruiden toe, de paprikapoeder, peterselie, tijm en wat peper.
Breng aan de kook en laat zachtjes koken voor zo’n 15 minuten.
Daarna voeg je de erwten toe. Kook die nog zo’n 5 minuten mee.
Als het goed is zijn de linzen nu gaar. Zo niet, kook alles nog wat langer.
Kruimel de fetakaas op het stoofgerecht en dippen maar!
Trefwoord
Fetakaas, Groenten, Linzen
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo