Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ossenstaart-stoofpot met winterpeen en knolselderij
Lekker stoofpotje met ossenstaart, met ongeveer
150 gram groenten
per persoon.
5
van 1 beoordeling
Recept afdrukken
Pin recept
Delen via e-mail
Bereiding
30
minuten
min
Stooftijd
3
uur
uur
30
minuten
min
Totale tijd
4
uur
uur
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Frans
Porties
2
personen
Ingrediënten
1x
2x
Aantal porties
▢
650
gram
ossenstaart
▢
100
gram
gerookte spekreepjes
▢
½
stuk
knolselderij
(in blokjes)
▢
1
stuk
winterpeen
▢
1
stuk
ui
(gesnipperd)
▢
1
teen
geperste knoflook
▢
1
eetlepel
paprikakruiden
▢
3
takjes
verse tijm
▢
500
mililiter
runderbouillon
(gemaakt met een 1/2 bouillonblokje ‘minder zout’)
▢
1
handje
broodkruim
▢
1
handje
verse peterselie
(optioneel)
Instructies
Verhit wat olie en een klontje boter in een braadpan.
Bak de stukken ossenstaart daarin bruin, voeg wat peper toe. Haal uit de pan en zet even apart.
Bak dan de spekjes knapperig en de ui en knoflook daarna ook even aan in dezelfde pan. Doe dan ook de winterpeen erbij.
Voeg de bouillon, tijm, paprikakruiden toe en leg de ossenstaart weer terug in de pan.
Je kunt een halve snee brood uit de diepvries verkruimelen of een handje broodkruim toevoegen.
Stoof dit alles voor zo’n 3 uur.
Doe dan de blokjes knolselderij erbij en kook nog zo’n 30 minuten.
Haal dan het vlees van de botten, verwijder de botten en de takjes van de tijm.
Voeg wat verse peterselie toe.
Lekker met een pureetje of vers afgebakken brood.
Trefwoord
Knolselderij, Ossenstaart, Stoofpot, Winterpeen, Wortelen
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo