Doe in een diep bord de bloem en bedek alle stukken kip ermee.
Verwarm wat vloeibaar boter in de braadpan en bak de kip in twee delen bruin.
Ondertussen maak je alle groentes schoon en snij in grove stukken. De champignons kun je ook later doen.
Doe de gebakken kip in de slowcooker (nog niet aan zetten), giet het overtollige vet uit de braadpan weg en bak in de pan de pancetta, ui, bleekselderij en wortel aan in de knoflook. Voeg ook de tijm toe en wat peper.
Voeg dit toe aan de slowcooker en doe ook de laurier er alvast bij. In de braadpan doe je de bouillon en de wijn, maak even warm.
Zet ondertussen de slowcooker op stand laag.
Giet dan de wijn-bouillon over de ingrediënten en laat 4 uur stoven.
Dan doe je de gesneden champignons erbij en laat nogmaals een uur stoven.
Als het klaar is vergeet dan niet de laurierblaadjes er nog uit te halen.
De saus blijft dun trouwens, mocht je die in willen dikken dan kun je in de braadpan een roux maken met het vocht of allesbinder/maïzena gebruiken.