Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Shakshuka met spinazie en fetakaas
Dit kruidige gerecht bevat per portie maar liefst
350 gram groenten
per persoon!
Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
Pin recept
Delen via e-mail
Bereiding
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Marokkaans
Porties
2
calorieën
500
kcal
Ingrediënten
1x
2x
Aantal porties
▢
550
gram
romatomaten
▢
150
gram
spinazie
(diepvries)
▢
70
gram
tomatenpuree
▢
2
stuks
eieren
▢
75
gram
fetakaas
▢
1
tl.
korianderzaad
(of gemalen)
▢
0,5
tl.
komijn
▢
2
tl.
paprikakruiden
(mild)
▢
0,5
eetlepel
peterselie
(gedroogd)
▢
1
stuk
bruin afbakbrood
(150 gram)
Instructies
Als je een afbakbroodje hebt gekozen dan verwarm je eerst de oven voor en bak je het brood tussendoor af.
Rooster het korianderzaad even in een droge pan en vijzel dan klein (of gebruik de bolle kant van een lepel).
Snij de tomaten in blokjes. Voeg wat olie toe aan een grote pan en bak hier de tomatenblokje in.
Voeg dan ook de tomatenpuree, paprikakruiden, gemalen korianderzaad, komijn en wat peper toe aan de pan. Roer goed om.
Laat dit alles even zachtjes koken.
Voeg dan de (bevroren) spinazie en peterselie toe. Laat even warm worden.
Maak 2 kuiltjes in de saus en doe in elk kuiltje 1 ei. Laat dit een tijdje op laag vuur staan totdat de eieren gaar zijn.
Serveer met stukjes fetakaas over het gerecht heen en het brood om mee te dippen.
Trefwoord
broodje, dippen, Stoofpot, tomaten
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo