Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tonijnburger op een sushibroodje
Een heerlijke unieke variant op een broodje hamburger!
4.75
van
4
beoordelingen
Recept afdrukken
Pin recept
Delen via e-mail
Bereiding
40
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Aziatisch
Porties
2
porties
Ingrediënten
1x
2x
Aantal porties
Ingrediënten 2 sushibroodjes:
▢
125
gram
sushirijst
▢
1
eetlepel
rijstazijn
(+ 1/2 tl. suiker + snufje zout)
▢
1
eetlepel
sesamolie
▢
1
eetlepel
sojasaus
▢
½
theelepel
zwarte sesam
(eventueel)
Ingrediënten 2 tonijnburgers:
▢
1
blikje
tonijn
▢
1
stuk
ei
▢
1
teen
knoflook
▢
2
cm
gember
▢
1
stuk
bosui
▢
4
takjes
koriander
▢
2
theelepels
geroosterde sesamzaadjes
▢
2
theelepels
ketjap
▢
2
eetlepels
panko
Garnering:
▢
1
eetlepel
zeekraal
▢
1
eetlepel
koriander
▢
1
stuk
bosui
Instructies
Kook de rijst volgens verpakking.
Doe alle ingrediënten voor de tonijnburgers, behalve de panko, in een keukenmachientje en mix even.
Roer dan de panko er ook doorheen.
Zet in de diepvries terwijl je de rest bereidt.
Maak de rest van de koriander en bosuitjes schoon en snij klein.
Maak de rijstazijn met het suiker en zout warm zodat de suiker oplost.
Giet het dan door de sushirijst en voeg ook evt. de zwarte sesamzaadjes toe.
Pak een rond bakje, leg daar wat huishoudfolie in en schep de helft van de rijst er in. Druk even aan en doe dit ook voor de andere helft.
Maak wat zonnebloemolie warm in een pan en bak de sushibroodjes bruin aan beide kanten (of leg de ongebakken sushibroodjes op een bord).
Lepel de sesamolie en sojasaus over de sushibroodjes.
Haal de tonijn uit de diepvries en doe hiermee hetzelfde (met folie de vorm maken, dan aan beide kanten bruin bakken).
Op de sushibroodjes leg je de zeekraal, dan de burger en dan nog wat bosui en koriander.
Lekker met een chilisaus, wasabimayo of iets dergelijks. Ik heb wat Griekse yoghurt gemengd met chilisaus.
Trefwoord
Burger, sushi, Tonijn
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo