Hou een halve pot van de asperges apart, de rest van de asperges gaan in de blender met de peterselie. Hou van beide potten het vocht apart!
Doe 300 ml. water en het bouillonblokje in een pan en verwarm dit.
Snipper de ui en bak in wat olie (in een andere pan) glazig. Doe er dan het gemalen aspergemengsel bij en haal van het vuur.
Snij de plakjes bladerdeeg in 4 stroken. Tussen 2 stroken gaat een half plakje prosciutto, draai dan rond en plak de uiteindes aan elkaar. Bestrijk met ei en wat maanzaad en bak in 10 minuten af in de oven.
In een andere pan ga je de roux maken. Smelt de boter en voeg al roerende met een garde de bloem toe. Dit moet gaar worden dus je bakt het zachtjes voor zo’n 2 minuten.
Voeg dan scheutje voor scheutje het aspergevocht toe en blijf roeren tot het is opgenomen. Doe dit ook met de bouillon.
Voeg dan de soep aan het ui-aspergemengsel toe samen met de kookroom.
Uiteindelijk voeg je ook de achtergehouden asperges in stukjes toe en de gesneden bieslook. Maak alles goed warm.