Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Risotto met garnalen
Dit verrukkelijke hoofdgerecht bevat
225 gram groenten
per persoon.
5
van 1 beoordeling
Recept afdrukken
Pin recept
Delen via e-mail
Bereiding
45
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Italiaans
Porties
2
personen
calorieën
600
kcal
Ingrediënten
1x
2x
Aantal porties
▢
250
gram
gamba’s
▢
200
gram
diepvrieserwten
▢
150
gram
champignons
▢
½
stuk
citroen
▢
2
eetlepels
geraspte Parmezaanse kaas
▢
1
stuk
rode ui
▢
150
gram
risottorijst
▢
1
blokje
zoutarme bouillon
▢
450
ml
water
▢
1
teen
geperste knoflook
Instructies
Bak in een pan met olijfolie de ui glazig en voeg de risotto toe. Bak die ook eventjes mee.
Maak de bouillon door een blokje te verkruimelen in 450 ml. gekookt water.
Voeg steeds een grote lepel toe aan de risotto, als deze opgenomen is voeg je weer een scheutje toe.
In totaal moet de rijst alles bij elkaar zo’n 18 tot 20 minuten garen. De laatste 5 minuten kun je de bevroren erwtjes erbij doen.
Was de citroen en snij in dunne plakjes.
Gril de plakjes aan beide kanten in een droge grillpan.
De champignons bak je ondertussen apart met de garnalen in wat olie en de teen geperste knoflook.
Uiteindelijk mag alles bij elkaar, roer de Parmezaanse kaas er nog door en leg de schijfjes citroen bovenop.
Trefwoord
Citroen, Garnalen, Risotto
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo