8stuksrijstvellen(pak er wat meer want er gaan er altijd wel wat stuk)
100gramnoodles
100gramwortelen
250gram nasigroenten
3stukseieren
1teenknoflook
15gramverse koriander
1el.sesamzaadjes
0,5el.sesamolie
1el.ketjap manis
2el.dumplingsaus(of chilisaus, net wat je lekker vindt)
Instructies
Breng water aan de kook en kook de noodles volgens verpakking.
Doe een beetje wokolie in een pan, voeg een teen geperste knoflook toe en bak de nasigroentes kort gaar maar nog knapperig.
Snij de wortelen in dunne plakjes.
Doe de eieren in een schaaltje, voeg wat peper (en evt. kruiden naar smaak, bijv. wat kerriepoeder) toe en roer goed om.
Doe de noodles bij de roerbakgroenten en voeg de sesamolie en ketjap toe. Roer om en zet apart.
Bak de omelet zachtjes gaar.
Bereid de rijstvellen per stuk in warm water zoals op de verpakking staat.
Doe de omelet in stukjes bij de noodles in de pan.
Beleg de rijstvellen: leg ze op een nat bord (per stuk) en begin in het midden bijv. met wat koriander en wortel (hetgeen wat je bovenop wilt zien), dan een portie noodles er op, vouw de zijkanten dicht en rol op. Het plakt enorm dus één keer rollen en wegleggen.
Het kan zijn dat niet alle vulling op gaat maar dat kun je natuurlijk gewoon lekker erbij eten.
Strooi nog wat sesamzaadjes over de springrolls en zet er evt. nog een dipsausje bij. Smakelijk!