Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Turkse pides met courgette en fetakaas
Deze vegetarische Turkse pides met courgette en fetakaas bevatten
300 gram groenten
per persoon.
5
van 1 beoordeling
Recept afdrukken
Pin recept
Delen via e-mail
Bereiding
20
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Turks
Porties
2
calorieën
770
kcal
Ingrediënten
1x
2x
Aantal porties
▢
4
plakken
flammkuchen
(85 gram per stuk)
▢
1
stuks
courgette
▢
100
gram
fêtakaas
▢
200
gram
cherrytomaatjes
▢
1
eetlepel
tijm
▢
2
teentjes
knoflook
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
1
stuks
ei
▢
1
eetlepel
sesamzaadjes
▢
½
stuks
komkommer
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden (check even het deeg wat je gebruikt).
Schaaf met een kaasschaaf lange plakken van de courgette.
Was en halveer de tomaatjes.
Meng in een schaaltje de geperste knoflook met de eetlepels olijfolie.
Doe het ei in een schaaltje.
Pak een bakblik en leg het deeg er op.
Begin met het verdelen van de courgette, daarop doe je het olijfoliemengsel en wat van de tijm. Dan mag je de tomaatjes en fêtakaas er op leggen.
Vouw de uiteindes dicht of gebruik prikkers.
Doe met een kwastje of een stuk keukenpapier wat van het ei op de buitenkant van de pides. Strooi daar de sesam op.
Bak af in de oven (kijk even op de verpakking, meestal is het tussen de 7 en 10 minuten bij dun deeg).
Ondertussen maak je de komkommer schoon en snij in plakjes. Serveer de komkommer in een apart schaaltje.
Trefwoord
courgette, pides, vegetarisch
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo