Breng het water aan de kook en kook de bloemkool gaar in 5-10 minuten.
Ondertussen maak je de peterselie-olie door alle ingrediënten met een staafmixer of keukenmachientje te mengen.
Haal de bloemkool uit het water en meet 1 liter bloemkoolwater af.
Pak een andere pan en smelt de boter.
Voeg daarna in 1 keer alle bloem eraan toe en roer goed tot een papje.
Bak het mengsel even gaar (zo’n 2 minuten, vergeet niet om goed te blijven roeren, evt. met een garde).
Doe er dan een klein scheutje bloemkool vocht bij en roer tot het oplost, blijf dit doen. Op een gegeven moment mogen de scheuten water wat groter zijn.
Laat tussendoor steeds eventjes koken.
Als alles goed gemengd is doe je het blokje bouillon erbij en de nootmuskaat.
Op het laatst doe je er de helft van de stukken bloemkool in.
Giet op in een kom en maak af met wat peterselie-olie.
De rest van de bloemkool gebruik je lekker nog in een ander gerecht natuurlijk! ?