Bak in een laagje boter de kippendijen rondom bruin. Doe dit evt. in delen zodat ze allemaal mooi bruin zijn. Ze hoeven niet gaar te zijn van binnen.
Haal ze dan uit de pan en bak in dezelfde pan de gesnipperde ui, geperste (of kleingesneden) knoflooktenen aan.
Doe alle kruiden (zaadjes moet je eerst met een vijzel klein maken), tomatenpassata, kleingesneden tomaten, tomatenpuree, het kaneelstokje, de kruidnagels en het laurierblad in de slowcooker.
Roer goed door. Wat peper en evt. zout voeg je naar smaak aan het eind toe.
Als de ui is aangebakken mag dat er ook bij (incl. het vet en aangebakken stukjes kip) samen met de kokosmelk. En uiteindelijk natuurlijk de kipstukjes zelf.
Laat 6 uur op de lage stand pruttelen (of langer als je de tijd hebt om te wachten).
Haal de laurierblad, thee-ei met kruidnagels en het kaneelstokje uit de stoofpot en voeg de yoghurt toe en roer om.
Goed proeven! Wil je meer pit, kruiden of zout, voeg het nog toe.
Serveer met naanbrood of rijst, wat frisse komkommer en tomaat en de verse koriander (of peterselie).