Snij de pompoen doormidden en haal met een lepel de zaden eruit (deze kun je evt. later roosteren, gooi ze dan niet weg).
Je hebt maar een halve pompoen nodig. De andere helft kun je gebruiken voor een heerlijke pompoensoep of één van de andere pompoenrecepten (cheese cake, plaattaart etc.).
Snij de schil weg en verdeel de pompoen in plakken. Vervolgens kun je er blokjes van snijden.
Vet een ovenschaal in en leg de pompoenblokjes er in, sprenkel er nog wat olie over en zet in de oven met aluminiumfolie er overheen. Bak tot ze gaar zijn (zo’n 30 minuten).
Kook ondertussen de pasta volgens verpakking.
Snij de worst in plakjes en daarna in partjes. Verwarm een koekenpan en leg de worst zonder extra vet er in. Bak bruin (maar niet te lang).
Zet een pannetje op het vuur en doe de kookroom er in, kook deze zachtjes wat dikker en voeg wat peper en zout naar smaak toe.
Haal de bruingebakken stukjes worst uit de pan. Snij de blaadjes van de salie kleiner en bak in de restjes vet van de worst.
Als alles klaar is giet je de room bij de pasta en ook de gebakken salie, roer even om. En voeg dan de stukjes pompoen toe.
Schep alles op de borden en leg daar de stukjes worst bovenop.