Haal de gamba's uit de diepvries (je kunt ze overspoelen met koud water, dan ontdooien ze heel snel).
Kook de pasta volgens verpakking.
Was de venkel goed en snij de (eventuele) bruine plekjes weg en de onderkant mag er ook af.
Snij de groene uiteindes er vanaf, bewaar wat van de sprietjes (geen idee hoe het heet, haha) voor garnering en snij dan de venkel doormidden om het hart eruit te snijden. Snij dan een paar keer in de lengte door en dan in de breedte zodat je stukjes krijgt.
Doe wat lekkere olie in een steelpan en doe 1 teen knoflook geperst of kleingesneden daarin. Voeg alle stukjes venkel toe en maal er wat peper over. Laat dit een paar minuten bakken.
Bak in een andere pan met wat olie en het andere teentje knoflook de gamba’s bruin.
Ris de blaadjes tijm van de takjes en doe bij de venkel, giet de kookroom erbij en evt. wat zout en peper naar smaak.
Laat de saus wat indikken en serveer dan alles in pastaborden met het sap van de limoen en Grana Padano er overheen. En de frisse komkommer in plakjes ernaast!