Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Eenpanspasta met courgette en pecorino
Dit gerecht bevat
190 gram groenten
per persoon.
Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
Pin recept
Delen via e-mail
Bereiding
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Italiaans
Porties
2
personen
calorieën
470
kcal
Ingrediënten
1x
2x
Aantal porties
▢
150
gram
volkoren macaroni
▢
1
stuk
courgette
▢
20
gram
basilicum
▢
1
teen
knoflook
▢
10
stuks
zwarte olijven
▢
1
stuk
rode ui
▢
¼
stuk
citroen
▢
3
eetlepels
pecorino kaas
(geraspt)
Instructies
Pers de knoflook of snij in stukjes.
Doe wat olijfolie, de knoflook en een takbasilicum in een koekenpan.
Snipper de ui en voeg toe.
Was en snij de courgette in blokjes en voeg toe aan de pan.
Roer om en bak op hoog vuur voor zo’n 2 minuutjes.
Weeg de pasta af en voeg toe. Vul de pan met water zodat de pasta nét onder staat.
Voeg wat peper en een beetje zout toe.
Breng aan de kook en laat zo’n 8 minuten zachtjes pruttelen, roer regelmatig om.
Rasp de pecorino en de citroenschil. (Alleen het gele deel raspen van de citroenschil, niet het witte deel. Dan heb je citroenzest.)
Haal dan van het vuur en haal eventueel overtollig water weg (een klein laagje mag blijven liggen).
Voeg de citroenzest, pecorino, olijven en basilicum toe en roer om.
Laat even staan zodat de saus kan indikken.
Trefwoord
Citroen, courgette, Kaas, Pasta, Pecorino
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo