Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Panzanella met olijven en mozzarella
Dit heerlijke ouderwetse Italiaanse recept is goed voor maar liefst
275 gram groenten per persoon.
Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
Pin recept
Delen via e-mail
Bereiding
15
minuten
min
Oventijd
15
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Italiaans
Porties
2
calorieën
440
kcal
Ingrediënten
1x
2x
Aantal porties
▢
125
gram
ciabatta
(evt. afbakbrood)
▢
3
stuks
tomaten
(400 gram)
▢
1
stuk
rode ui
▢
100
gram
mozzarellabolletjes
▢
100
gram
komkommer
▢
50
gram
gemengde olijven
▢
20
gram
basilicum
▢
1
el.
olijfolie
(extra vierge)
Instructies
Verwarm de oven voor op 75 graden, scheur of snij de ciabatta in kleine stukjes en rooster op een bakpapiertje voor zo’n 15 minuten in de hete oven.
Snij de tomaten en komkommer klein en doe in een schaal.
Snij de ui doormidden en snij dan in heel dunne plakjes, haal wat uit elkaar en voeg toe aan de salade.
Snij de olijven en de mozzarellabolletjes doormidden en roer ook door de salade.
Voeg de basilicum toe (deze snij of scheur ik ook altijd wat kleiner), wat peper en de olijfolie.
Voeg de ciabatta ook toe en roer alles goed om. Alles even laten staan (als je tijd hebt) is wel extra lekker! Eet smakelijk!
Trefwoord
Broodsalade, Mozzarella, Olijven, salade
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo